Obamas un Romnija izredzes joprojām līdzīgas (30)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļu pirms vēlēšanu dienas abu sāncenšu izredzes cīņā par ASV prezidenta krēslu joprojām ir līdzīgas, taču vairums amerikāņu domā, ka uzvarēs pašreizējais Baltā nama saimnieks Baraks Obama, liecina kārtējā aģentūras «Reuters» un sabiedriskās domas pētniecības organizācijas «Ipsos» aptauja, kuras rezultāti publicēti otrdien.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem par Obamu gatavojas balsot 47% no vēlētājiem, kas, domājams, dosies pie vēlēšanu urnām, kamēr republikāņu kandidātu Mitu Romniju atbalsta 47%.

Jau kopš oktobra sākuma nevienam no sāncenšiem aptaujās nav izdevies iegūt pārliecinošu vairākumu, taču 53% no reģistrētajiem vēlētājiem «Reuters»/«Ipsos» pēdējās aptaujas laikā pauduši viedokli, ka 6.novembra vēlēšanās tomēr uzvarēs Obama, kamēr Romniju kā potenciālo uzvarētāju minēja tikai 29% respondentu.

Tāpat vairums aptaujāto pauda pārliecību, ka Obama uzvarēs viņu štatā.

Obama ir «stratēģiskā vadībā»

Tam piekrīt arī daudzi sociologi un analītiķi, norādot, ka Obama ir stratēģiskā vadībā, cīņu vērtējot atsevišķo štatu griezumā.

Tā kā Obama sacensību jau sācis ar lielāku potenciālo elektoru balsu skaitu, Romnijam nepieciešama uzvara vismaz septiņos no desmit tā dēvēto svārstīgo štatu.

Obama ir arī vadībā to 22% aptaujāto vēlētāju vidū, kas saka, ka jau nobalsojuši. No šīs respondentu grupas aptuveni 55% saka, ka viņi balsojuši par pašreizējo prezidentu, kamēr par Romniju esot balsojuši 40%.

Vētrai var būt izšķiroša loma

Postošā vētra «Sendija» šīs aptaujas rezultātus faktiski nav ietekmējusi, jo tikai neliela daļa no 3293 respondentiem intervēta pēc tam, kad vētra pirmdienas pēcpusdienā sasniedza ASV Austrumkrastu.

Aptaujas kļūdas robeža attiecībā uz domājamajiem vēlētājiem ir 3,4 procentpunkti, bet attiecībā uz reģistrētajiem vēlētājiem - 2,9 procentpunkti.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu