Grieķijā strauji izplatās jaunās bīstamās «nabago narkotikas» (54)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Finanšu krīzes iespaidā strauji palielinās narkotiku lietotāju skaits Grieķijā. Tiek ziņots par HIV infekcijas uzliesmojumu to vidū. Speciālistu bažas īpaši izraisa jaunās sintētiskās narkotikas, pārsvarā metamfetamīns. Šīs narkotikas ir lētas un ārkārtīgi bīstamas cilvēka fiziskai un garīgai veselībai, vēsta Latvijas radio.

Jaunās narkotikas tiek sauktas arī par «nabago narkotikām» cenas dēļ. Viena deva izmaksā no viena līdz trim eiro. Šišu pagatavo nelielās mājas laboratorijās Atēnās, izmantojot metamfetamīnu, balinātāju un izlietoto bateriju šķidrumu. Parasti šīs narkotikas smēķē vai injicē.

Sekas cilvēka veselībai ir graujošas - bezmiegs, agresivitāte, halucinācijas, šizofrēnija.

Cik cilvēku lieto sintētiskās narkotikas Grieķijā, nav zināms. Heroīnu lieto aptuveni 25 000 cilvēku.

Tai pašā laikā, kā stāsta nevalstiskās organizācijas KETHEA direktors Haralamboss Pulopuloss, valdība samazina finansējumu narkomānijas apkarošanai: «Mēs veicām pētījumu, cik izmaksā narkotiku lietotāju atrašanās ielās un cik - viņu ārstēšana. Pirmajā gadījumā valsts maksā par policiju, par tiesām, cietumu, slimnīcām, tas ir ap 130 eiro dienā uz vienu narkotiku lietotāju. Savukārt viņu ārstēšana izmaksā tikai 21 eiro dienā. Starpība acīm redzama.»

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu