Ziemeļkoreja anulē neuzbrukšanas līgumus ar Dienvidkoreju (95)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja piektdien paziņoja, ka tā anulē neuzbrukšanas līgumus ar Dienvidkoreju un slēdz tiešo sakaru līniju starp abu valstu bruņotajiem spēkiem.

Ziemeļkoreja to paziņoja dažas stundas pēc tam, kad ANO Drošības padome pieņēma jaunas sankcijas pret Phenjanu saistībā ar Ziemeļkorejas 12.februārī veikto kodolizmēģinājumu.

Ziemeļkoreja ceturtdien draudēja dot preventīvu kodoltriecienu Amerikas Savienotajām Valstīm. ASV uz to atbildēja, ka pilnībā spēj aizstāvēt sevi pret Ziemeļkorejas kodoluzbrukumu, ja šī valsts tādu veiktu.

Ziemeļkoreja «anulē visus neuzbrukšanas līgumus, kas noslēgti starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju», paziņoja Komiteja par Korejas mierīgu atkalapvienošanos.

Galvenais divpusējais neuzbrukšanas līgums tika noslēgts 1991.gadā, veicinot strīdu mierīgu atrisināšanu un nejaušu militāru sadursmju novēršanu.

Ziemeļkoreja «arī informē Dienvidkorejas pusi, ka nekavējoties slēgs Ziemeļkorejas-Dienvidkorejas tiešo sakaru līniju», teikts Komitejas par Korejas mierīgu atkalapvienošanos paziņojumā.

Ziemeļkoreja ir daudzreiz draudējusi slēgt šo līniju, kas tika izveidota 1971.gadā, un divreiz to ir izdarījusi, informēja Dienvidkorejas Apvienošanās ministrija.

Komentāri (95)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu