Cīņai pret HIV, AIDS, tuberkulozi un malāriju vajag 87 miljardus (47)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cīņai pret HIV, AIDS, tuberkulozi un malāriju no 2014. līdz 2016. gadam nepieciešami 87 miljardi ASV dolāru (47 miljardi latu), secināts pirmdien publiskotā ziņojumā, ko sastādījis Vispasaules fonds AIDS, tuberkulozes un malārijas apkarošanai (GFATM).

Cīņa pret AIDS vien izmaksās aptuveni 58 miljardus ASV dolāru (32 miljardus latu), secinājis GFATM.

Tuberkulozes apkarošanai nākamos divus gadus nepieciešami 15 miljardi dolāru, bet cīņai pret malāriju - 14 miljardi.

«Šodien mums ir vēsturiska iespēja pilnībā kontrolēt šīs slimības. Ja mēs to nedarīsim, ilgtermiņa izmaksas būs milzīgas,» norādīja fonda direktors.

Ja nepieciešamais finansējums tiks nodrošināts, būs iespējams ārstēt aptuveni 17 miljonus ar tuberkulozi slimu cilvēku un ik gadu novērst miljoniem jaunu saslimšanu ar AIDS un malāriju, ir pārliecināts GFATM.

Dienvidāfrikas Republikā 28% skolnieču ir inficētas ar HIV

Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) 28% skolnieču ir HIV pozitīvas, liecina DĀR Veselības ministrijas ceturtdien publiskotie dati.

Iepazīstinot ar statistiku, veselības ministrs norādīja, ka šie dati ir satriekuši viņa dvēseli. No zēniem ar HIV inficēti 4%.

«Skaidrs, ka ne jau skolnieki guļ ar šīm meitenēm. Tie ir vecāki vīrieši,» norādīja ministrs. «Mēs vairs nevaram turpināt tā dzīvot,» viņš piebilda.

2011.gadā stāvoklī palikušas 94 000 skolnieču, no kurām vairākas bijušas tikai desmit gadus vecas.

DĀR ir viens no augstākajiem HIV un AIDS inficēšanās rādītājiem pasaulē, lai gan nāves gadījumu skaitam ir tendence samazināties.

Oficiālie dati liecina, ka no 50 miljoniem valsts iedzīvotāju ar HIV ir inficējušies seši miljoni.

DĀR ir plašākā antiretrovirālā programma pasaulē. Tajā iesaistīti 1,7 miljoni cilvēku.

Veselības aprūpes dienesti nesen ieviesa jaunus pasākumus, lai apkarotu HIV izplatību skolēnu vidū, tostarp ieviestas brīvprātīgas HIV pārbaudes un ierosināts izdalīt skolās prezervatīvus.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu