Maskavas mērs: krievu valodu nezinošajiem jābrauc prom (314)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins skarbi izteicies par imigrantiem, turklāt uzsvēris, ka tiem, kas nezina krievu valodu, braukt darbā uz Krieviju vispār nevajag.

Sobjaņins paudis viedokli, ka imigrantiem no Vidusāzijas nebūtu jārēķinās, ka viņi Krievijas galvaspilsētā var palikt uz visiem laikiem. Viņš uzskata: «Ja kādu vispār šeit atstāj, pirmkārt taču krieviski runājošus un tādus, kuriem ir adekvāta mūsu kultūra.»

«Cilvēkiem, kuri slikti runā krieviski, kuriem ir cita kultūra, labāk dzīvot pašiem savā valstī.

Tāpēc mēs viņu adaptēšanos Maskavā nevēlamies,» paziņoja Sobjaņins.

«Šiem sezonas darbu veicējiem, kuri šeit pastrādā, jābrauc atpakaļ pie savām ģimenēm, uz savām mājām, uz savām valstīm,» viņš piebilda.

Maskavas mērs ir skeptisks par ideju veidot atsevišķus rajonus imigrantu izmitināšanai: «Pasaulē cenšas radīt sava veida geto, kādas monokultūras rajonus. Diemžēl ne pie kā laba šīs idejas nenoved. Un pēdējie piemēri no Zviedrijas parādījuši, ka šādus rajonus radīt ir pat bīstami (nesenie grautiņi Stokholmā - red. piezīme),»

«Es esmu pret to.

Uzskatu, ka Maskava ir krievu pilsēta un tādai tai ir jāpaliek.

Ne ķīniešu, ne tadžiku, ne uzbeku,» teica Sobjaņins.

Ceturtdien Maskavā tika veikts kārtējais reids un arestēti gandrīz 1000 nelegālo viesstrādnieku. Krievijas politiķus un sabiedrību pēdējā laikā arvien vairāk satrauc imigrantu pieplūdums, kas izteikti skar tieši galvaspilsētu Maskavu. Liela daļa ieceļotāju ir tieši no nabadzīgajām Centrālāzijas valstīm.

Komentāri (314)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu