Beļģijas troņmantnieks izsaka cieņas apliecinājumus tēvam (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģijas princis Filips ceturtdien izteica cieņas apliecinājumus savam tēvam karalim Albertam II, kas dienu iepriekš paziņoja, ka 21.jūlijā atteiksies no troņa par labu savam vecākajam dēlam Filipam.

Filips žurnālistiem Antverpenē ceturtdien sacīja, ka «vēlis izteikt cieņas apliecinājumus karalim un viņa 20 gadus ilgajai valdīšanai».

53 gadus vecais princis Filips teica, ka apzinās «atbildību, kas uz mani gulstas».

Beļģijas 10,5 miljonu iedzīvotāju vidū daudzi troņmantnieku uzskata par neveiklu un noslēgtu, tomēr tieši viņš būs jaunais Beļģijas karalis.

Filips kļūs par jau otro troņmantnieku Eiropā, kas šogad kāps tronī pēc iepriekšējā monarha atteikšanās no tā. Par Nīderlandes karali 30.aprīlī kļuva Villems Aleksandrs pēc tam, kad viņa māte Beatrikse atteicās no troņa.

79 gadus vecais Beļģijas karalis Alberts II trešdien paziņoja, ka 21.jūlijā atteiksies no troņa par labu savam dēlam kroņprincim Filipam, kā iemeslu šādam lēmumam minot vecumu un slikto veselības stāvokli.

«Princis Filips ir labi sagatavots. Viņam un [viņa sievai] princesei Matildei es pilnībā uzticos,» teica Alberts II.

Alberts kļuva par karali 1993.gadā, kad nomira viņa vecākais brālis karalis Boduēns, kuram nebija bērnu. 9.augustā apritētu 20 gadu kopš Alberta II kronēšanas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu