Trīspadsmitgadīgu pakistānieti izvaro un aprok dzīvu; bērns izrokas no kapa (85)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistānā šausminošu uzbrukumu piedzīvojusi kāda 13 gadus veca meitene: viņa izvarota un aprakta dzīva seklā kapā. Tomēr pusaudze izdzīvoja un pati izrakās no kapa, raksta «Daily Mail».

Meitenei ceļā uz Korāna apguves stundām nomaļā rajonā uzbruka divi vīrieši. Varmākas viņu piekāva un izvaroja.

Domājot, ka bērns miris, vīrieši viņu apraka seklā kapā.

Pēc kāda laika bērns atguva samaņu un spēja no kapa izrakties. Meitene lūdza kāda garāmgājēja palīdzību, nogādāta slimnīcā un izdzīvojusi.

Meitenes tēvu notikušais satriecis, īpaši ņemot vērā faktu, ka policija sākotnēji noziegumu atteicās izmeklēt. Pēc sabiedrības plašā sašutuma policija tomēr sāka rīkoties un patlaban aizdomās turētie varmākas arestēti.

Sabiedrība joprojām vaino upurus

Kopš 2002. gada bērnu izvarošanas gadījumu skaits Pakistānā pieaudzis no 668 līdz 2788.

Tomēr problēma bieži vien ir arī sabiedrības attieksme pret izvarošanas upuriem. Viens no bēdīgi slavenākajiem gadījumiem notika 2007. gadā, kad 13 gadus vecu meiteni izvaroja četri vīrieši. Kad meitene notikušo publiski atklāja, viņas dzimtā ciemata iedzīvotāji no pusaudzes novērsās, zākājot par «kari» jeb «melno jaunavu», kā arī pieprasīja viņas ģimeni meiteni nogalināt, lai «atbrīvotos no dzimtas kauna». Kad ģimene to darīt atteicās, meitenes tēvs un viens no brāļiem tika piekauti, savukārt vecākais brālis pazuda un vēlāk tika atrasts nogalināts. Neskatoties uz notikušo, aizdomās turētie izvarotāji no apcietinājuma vēlāk tika atbrīvoti un apžēloti. Šogad meitenes ģimenei intervijā nācās atzīt, ka viņi notikušā dēļ zaudējuši visu un dzīvo kā no sabiedrības izstumtie.

Komentāri (85)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu