Krimas ebreji pauž atbalstu Ukrainas jaunajai valdībai (151)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krimas pussalas ebreju kopiena paudusi atbalstu Ukrainas jaunajai valdībai, noraidot Maskavas paziņojumus par antisemītisma draudiem reģionā, vēsta Izraēlas laikraksts «Haaretz».

Krimas ebreju kopienas rabīns Miša Kapustins noraidīja Krievijas amatpersonu un valstij piederošo mediju paziņojumus par antisemītismu Ukrainā.

Kaut arī pagājušajā nedēļā uz Simferopoles sinagogas bija uzpūsts uzraksts «Nāvi žīdiem», Kapustins norāda, ka vandalismu varēja veikt arī, lai nomelnotu Ukrainas valdību.

Kaut arī daudzi Krimas iedzīvotāji atklāti priecājušies par Krievijas karavīru ierašanos un izteikuši aicinājumus atdalīties no Ukrainas, Krimas ebreju kopienas rabīns Miša Kapustins sācis kampaņu pret Krievijas okupāciju.

«Daudzi šeit ir pret krieviem, bet baidās runāt. Es esmu Ukrainas pilsonis, un es vēlos dzīvot demokrātiskā Ukrainā. Valdība vienmēr ir aizsargājusi ebrejus, un visas runas par antisemītismu ir pārspīlējums. Krievu iebrukums ir nelikumīgs, un tam ir jāpretojas,» uzsvēra Kapustins.

Kaut arī Krievijas amatpersonas un prese prorietumniecisko jauno Ukrainas valdību apsūdz antisemītismā un neonacismā, arī visa Ukrainas ebreju kopiena ir paudusi atbalstu Kijevai un nosodījusi Krievijas iebrukumu.

Ukrainas ebreju kopienas rabīns Jakovs Bleihs pievienojies pārējo valsts reliģisko līderu atklātai vēstulei, pieprasot, lai Krievija izbeidz savu agresiju pret Ukrainu.

Komentāri (151)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu