Krievija FIB nesniedza informāciju par Bostonas maratona teroristu (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijai bija informācija par vienu no aizdomās turētajiem sprādzienu sarīkošanā Bostonas maratonā Tamerlanu Carnajevu, bet tā divus gadus pirms šā terorakta atteicās sniegt šo informāciju ASV Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), trešdien ziņoja laikraksts «New York Times».

Pērn 15.aprīlī Bostonas maratona laikā finiša līnijas tuvumā tika sarīkoti divi sprādzieni, kuros gāja bojā trīs cilvēki un 264 tika ievainoti. Viens par sprādzienu sarīkošanu aizdomās turētais - 26 gadus vecais čečens Tamerlans Carnajevs - 19.aprīlī nomira no apšaudē ar policiju gūtiem ievainojumiem. Novembrī sāksies prāva pret viņa 20 gadus veco brāli Džoharu Carnajevu, kurš ir otrs aizdomās turētais un kuram izvirzītas 30 federālas apsūdzības.

Laikraksts, atsaucoties uz ģenerālinspektora ziņojumu par ASV izlūkdienestu un tiesībsargājošo iestāžu iespējām novērst šo teroraktu, vēstīja, ka Krievijas amatpersonas 2011.gadā informējušas FIB tikai par to, ka Tamerlans Carnajevs «ir radikāla islāma piekritējs un ļoti ticīgs».

Krievija vairākkārt noraidīja FIB lūgumus sniegt papildu informāciju par Tamerlanu Carnajevu un to sniedza tikai pēc Bostonas maratonā sarīkotajiem sprādzieniem. Šī informācija ietvēra Tamerlana Carnajeva un viņa mātes telefonsarunu, kurā ticis apspriests džihāds.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu