Ukraina: operācijas mērķis ir mierīgo iedzīvotāju aizsardzība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukraina veic pretterorisma operāciju valsts austrumos ar mērķi aizsargāt mierīgos iedzīvotājus, trešdienas vakarā paziņoja Ukrainas pastāvīgais pārstāvis ANO Jurijs Sergejevs.

«Miera uzturēšanas operācija, operācija tiesiskās kārtības atjaunošanai Ukrainas austrumos tiek veikta, lai panāktu kārtību un aizsargātu cilvēkus. Šī operācija ir vērsta tikai pret bruņotiem grupējumiem, kuri izdara noziegumus,» Sergejevs sacīja ANO Drošības padomes sēdē Ņujorkā.

Vēstnieks sacīja, ka

bruņotos grupējumus valsts austrumos atbalsta Krievijas spēki, kuri nelikumīgi iekļūst Ukrainas teritorijā.

«Ukraina nav pārsteigta par to, ka tikai Krievija kritizē pretterorisma operāciju Ukrainas austrumos. Jūs atceraties, ka Krievija ir valsts, kura visbiežāk izmanto pretterorisma instrumentus pret saviem pilsoņiem,» uzsvēra Sergejevs.

Viņš kārtējo reizi aicināja Krieviju neiejaukties Ukrainas iekšējās lietās.

«Jaunās Ukrainas valdības piedāvātais rīcības plāns ir iekļaujošs, ņem vērā visu valsts reģionu problēmas, ir vērsts uz problēmu risināšanas praktisku paņēmienu meklēšanu, ieskaitot mazākumtautību problēmas. Lai mēs varētu sasniegt izvirzītos mērķus, mums vajag, lai Krievija liktu mūs mierā,» uzsvēra Ukrainas pastāvīgais pārstāvis ANO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu