Putina reitings Krievijā pieaudzis līdz 87% (288)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina popularitātes reitings valsts iedzīvotāju vidū ir pieaudzis līdz 87%, kas ir viņa augstākais reitings pēdējo sešu gadu laikā, ceturtdien paziņoja Jurija Levadas socioloģisko pētījumu centrs.

Šis reitings ir tikai par vienu procentpunktu zemāks nekā Putina reitings 2008.gada augustā, kad notika Krievijas karš pret Gruziju. Pašlaik Krievija ir iesaistījusies konfrontācijā ar Ukrainu, un ASV un Eiropas Savienība ir noteikušas sankcijas pret Krieviju saistībā ar krīzi Ukrainas austrumos.

Augusta sākuma veiktajā aptaujā 66% respondentu pauda uzskatu, ka Krievija «virzās pareizajā virzienā», bet 19% uzskatīja valsts virzienu par nepareizu.

Putina reitings gada sākumā bija 65%, bet ir pieaudzis pēc tam, kad Krievija martā anektēja Krimu. Viņa popularitāte Krievijā nemazinās, lai gan starp Krieviju un Rietumvalstīm pastiprinājies saspīlējums saistībā ar krīzi Ukrainas austrumos.

Putina pozitīvais tēls Krievijā asi kontrastē ar uzskatiem par Krievijas prezidentu citās valstīs.

Institūta «Pew Research» jūlijā veiktā aptaujā tika konstatēts, ka eiropiešu un amerikāņu priekšstati par Krieviju ir pasliktinājušies salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Amerikāņu īpatsvars, kuriem ir nelabvēlīgs viedoklis par Krieviju, kopš pērnā gada ir pieaudzis par 29%.

Komentāri (288)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu