Ķīna arestē gandrīz 1000 kāda kulta biedru (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ķīnā kopš jūnija arestēti gandrīz tūkstoš biedri no kristiešu sektas, kuru Pekina nodēvējusi par kultu, otrdien ziņo valsts mediji.

Arestētie ir no kristiešu grupas «Visvarenais dievs», kas jau vairāk nekā desmit gadus piesaistījusi sekotājus Ķīnas lauku rajonos.

Grupā ir «augsta līmeņa organizētāji un pamata biedri», informē valsts ziņu aģentūra «Siņhua», atsaucoties uz amatpersonu sniegto informāciju.

Netika precizēts, kādos noziegumos aizturētie apsūdzēti. Aresti notikuši vairāk nekā sešās provincēs.

Ķīna jau vairākas reizes apspiedusi grupas, kuras tā nosaukusi par kultu. Visatpazīstamākais gadījums bija «Faluņ Gun» garīgās kustības aizliegšana 90.gadu beigās.

«Faluņ Gun» kustības biedri uzstāj, ka tikuši aizliegti, jo Komunistiskā partija uzskatīja, ka kustība to apdraud, un aizturēja, iespējams, pat spīdzināja tūkstošiem sekotāju.

Pekina gadiem centusies apspiest grupu «Visvarenais dievs» un 2012.gadā, kad šī grupa izplatīja vēsti par gaidāmo apokalipsi, tika aizturēti gandrīz tūkstoš biedru, informēja valsts mediji.

Grupas «Visvarenais dievs» biedriem tika stāstīts, ka ieradusies «sieviete Jēzus» un aicināja biedrus gāzt komunistu varu, kuru tas sauc par «lielo sarkano drakonu», skaidroja valsts vadītais laikraksts «Global Times».

Valsts mediji apgalvo, ka biedriem tiek «izskalotas smadzenes» un viņi tiek aicināti atsvešināties no ģimenes un draugiem.

Šī gada lielie aresti notikuši pēc kādas sievietes slepkavības maijā kādā austrumu provinces «McDonalds» restorānā. Policija slepkavībā vaino kultu «Visvarenais dievs».

Ir ziņas, ka kustības dibinātājs ir pametis Ķīnu un dzīvo ASV.

Ķīna turpina kontrolēt reliģiskās izpausmes, atļaujot tikai valsts kontrolētās ticības - budismu, islāmu, protestantismu un katolicismu, aizliedzot visas pārējās reliģiskās organizācijas.

Pekina bieži apgalvo, ka tā dod pilsoņiem plaša mēroga reliģisko brīvību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu