Angļi ir pret kopīgu valūtu ar neatkarīgu Skotiju (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākums angļu ir pret to, ka Skotija saglabātu britu mārciņu kā savu valūtu, ja septembrī paredzētā referendumā tiks nobalsots par Skotijas neatkarību no Lielbritānijas, liecina trešdien publicēti sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Jautājums par to, vai neatkarīga Skotija varētu paturēt britu mārciņu kā savu valūtu, ir kļuvis par svarīgu tematu debatēs pirms neatkarības referenduma.

Neatkarību atbalstošais Skotijas pirmais ministrs Alekss Salmonds un viņa Skotu nacionālā partija ir par valūtas ūniju ar Lielbritāniju, ja Skotijā 18.septembrī paredzētajā referendumā tiks nobalsots par neatkarību.

Trīs galvenās partijas Lielbritānijas valdībā noraida šādas ūnijas iespējamību. Pret valūtas ūniju februārī izteicās arī Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns.

Aptaujā, kurā tika ietverti vairāk nekā 3600 vēlētāju Anglijā, 53% respondentu noraidīja ideju, ka neatkarīga Skotija paturētu britu mārciņu kā savu valūtu. Šo ideju atbalstīja tikai 23% aptaujāto.

15% respondentu neatbalstīja, bet arī nenoraidīja šo ideju, un 9% nezināja, kā atbildēt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu