Venecuēlā pārtikas trūkums: skenēs pircēju pirkstu nospiedumus (35)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēla cīnīsies pret pārtikas trūkumu, kuru rada tās nelegāla izvešana no valsts, skenējot pircēju pirkstu nospiedumus lielveikalos, paziņoja Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro.

Venecuēlā īstenotas cenu kontroles dēļ pārtika un citas preces ir līdz 10 reižu lētākas nekā kaimiņvalstī Kolumbijā. Šīs cenu atšķirības veicina preču kontrabandu no Venecuēlas uz Kolumbiju.

Pirkstu nospiedumu skeneri lielveikalos tiks ieviesti, lai neļautu pircējiem pārāk bieži apmeklēt lielveikalus un iegādāties pārmērīgus pārtikas daudzumus.

«Cenu uzraudzības iestādei ir dots rīkojums uzstādīt biometrisku sistēmu visos lielveikalos, kā arī tirdzniecības un preču izplatīšanas tīklos,» paziņoja Maduro. Viņš sacīja, ka «biometriskā sistēma būs perfekta», un raksturoja to kā «svētību pret krāpšanu».

Lai gan Venecuēlā ir lielākie vēl neapgūtie naftas krājumi pasaulē, valstī valda ekonomiskā krīze, kurai raksturīgs augošs budžeta deficīts, hronisks preču trūkums un augsts inflācijas līmenis - 60% gadā.

Pirkstu nospiedumu skenēšanas plānu asi kritizēja opozīcija, kuras līderi to salīdzināja ar pārtikas normēšanu komunistu režīmos.

Lai novērstu nelegālu benzīna un citu preču izvešanu, Venecuēla šomēnes arī sāka slēgt robežu ar Kolumbiju no pulksten 22 līdz pulksten pieciem rītā.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu