Krievija apšauda Ukrainas robežu 400 kilometru garumā (140)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Kuznecov / RIA Novosti

Krievija apšauda Ukrainas robežu teju 400 kilometru garumā, sestdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

«Krievijas apšaudes ģeogrāfija stiepjas no Miloves Luhanskas apgabalā ziemeļos līdz Sedovei Doņeckas apgabalā dienvidos. Kopējais Ukrainas robežas garums, kas tiek apšaudīts no Krievijas puses, ir aptuveni 400 kilometri, no kuriem 100 kilometri atrodas teroristu un krievu algotņu pagaidu kontrolē,» sacīja Lisenko.

Viņš arī norādīja, ka Krievijas veiktās apšaudes šobrīd sāk līdzināties medībām pa kustīgiem mērķiem.

Pēc Lisenko teiktā, naktī uz sestdienu no artilērijas un raķešu iekārtām «Grad» Krievija vairākkārtīgi apšaudījusi robežsargu pozīcijas un pretterorisma operācijas spēku pozīcijas.

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens un NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs šonedēļ kopīgā paziņojumā nosodīja teroristu atbalstīšanu un Krievijas klātbūtnes pastiprināšanu pie Ukrainas robežas. Viņi norādījuši uz neapstrīdamu pierādījumu esamību, kas apstiprina Krievijas kaitniecisku rīcību Ukrainas teritorijā.

«Katru dienu mēs redzam pierādījumus Krievijas kaitīgai klātbūtnei Ukrainā, karavīru pulcēšanai pie robežas un ciniskiem mēģinājumiem pozicionēt Krieviju kā humānās palīdzības piegādātāju,» teikts paziņojumā.

Komentāri (140)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu