Lielākā daļa «Islāma valsts» kaujinieku no Itālijas nav no imigrantu ģimenēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Islāmistu teroristiskajam grupējumam «Islāma valsts» (IV) Sīrijā un Irākā pievienojušies arī aptuveni 50 kaujinieki no Itālijas, taču lielākā daļa no viņiem nav nākuši no imigrantu ģimenēm, ziņo laikraksts «Corriere della Sera».

Lielākā daļa no ārvalstu kaujiniekiem pievērsti IV ekstrēmistu ideoloģijai internetā, un pēc tam viņi devušies uz Sīriju un Irāku.

Lielākā daļa jeb apmēram 80% ekstrēmistu nāk no itāļu ģimenēm, un tikai mazākums ir imigrantu ģimeņu otrās paaudzes pārstāvji.

Kaujinieki, kas pievienojušies IV, pamatā ir vīrieši vecumā no 18 līdz 25 gadiem un nākuši no Itālijas ziemeļiem. Starp pilsētām, no kurām nākuši kaujinieki, tiek minētas Boloņa, Turīna un Paduja, tomēr ir arī daži kaujinieki, kuri nākuši no Romas un Neapoles.

Itālijas iekšlietu ministrs Andželīno Alfāno laikrakstam atzina, ka «Sīrijā ir desmitiem aktīvu itāļu kaujinieku».

«Apmēram desmit jau ir miruši. Mums ir saraksts ar kaujiniekiem ar Itālijas pilsonību,» viņš norādīja.

Atsaucoties uz Itālijas izlūkdienestu sniegto informāciju, laikraksts norāda, ka IV biedri no Itālijas tiek izmantoti piegāžu nodrošināšanai un jaunu kaujinieku vervēšanai Itālijā. Pirms nosūtīšanas uz Irāku vai Sīriju kaujinieki tiek ideoloģiski apstrādāti.

Starptautiskā Radikalizācijas pētījumu centra (ICSR) dati liecina, ka Sīrijā vien kaujās piedalās apmēram 11 000 ārvalstu kaujinieku.

Vislielākais kaujinieku skaits no Rietumeiropas nāk no Francijas. Ir liecības, ka Sīrijā karo 412 Francijas pilsoņi un 366 cilvēki no Lielbritānijas, kā arī 296 cilvēki no Beļģijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu