Ebolas vīrusa epidēmijā Rietumāfrikā inficējušies 5357, miruši 2630 cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ebolas vīrusa epidēmijā piecās Rietumāfrikas valstīs šogad ir inficējušies 5357 cilvēki, no kuriem 2630 miruši, ceturtdien paziņoja ANO Pasaules veselības organizācija (WHO).

Epidēmijas vissmagāk skartajās valstīs Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē

apmēram 45% infekcijas gadījumu reģistrēti pēdējo triju nedēļu laikā.

Līdz 14.septembrim Gvinejā, kur janvārī sākās šī epidēmija, ir miris 601 no 942 inficētajiem cilvēkiem.

Epidēmija vissmagāk skārusi Libēriju, kur miruši 1459 no 2720 inficētajiem. Sjerraleonē miruši 562 no 1673 inficētajiem.

Nigērijā, kuru epidēmija sasniedza jūlijā, ir miruši astoņi no 21 inficētā.

Vienīgais ar Ebolas vīrusu inficētais Senegālā ir atveseļojies. Viņš ir Gvinejas students, kas šķērsoja valsts robežu pirms tās slēgšanas 21.augustā.

Četrās Rietumāfrikas valstīs ar Ebolas vīrusu inficējušies 318 veselības aprūpes darbinieki, no kuriem 151 miris. Gvinejā miruši 30 no 61 inficētā, Libērijā - 85 no 172, Sjerraleonē - 31 no 74, bet Nigērijā - pieci no 11 inficētajiem veselības aprūpes darbiniekiem.

Kongo Demokrātiskajā Republikā augustā sākās ar šo epidēmiju nesaistīts Ebolas vīrusa uzliesmojums un tajā miruši 40 no 71 inficētā.

Ebolas vīrusa izraisītās slimības simptomi ir drudzis, galvas, muskuļu un krūšu sāpes, kam seko vemšana un caureja, kuras var būt asiņainas. Tālākie simptomi ir asiņu izdalīšanās no visām ķermeņa atverēm.

Kopš 1976.gada, kad Ebolas vīruss pirmoreiz tika konstatēts Zairā (tagadējā Kongo Demokrātiskajā Republikā), ir mirušas apmēram divas trešdaļas ar to inficēto cilvēku. Divās šī vīrusa epidēmijās letāli bija apmēram 90% infekcijas gadījumu.

Pašreizējā Ebolas vīrusa epidēmija Rietumāfrikā ir lielākā upuru skaita ziņā. Pirms tam nāvējošākais šīs slimības uzliesmojums bija pirmais, kas 1976.gadā tika reģistrēts Zairā un prasīja 280 cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu