Baltkrievija no 1.oktobra neļaus šķērsot robežu gājējiem (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Baltkrievija no šī gada 1.oktobra uz laiku pārtrauc gājēju kustību robežas šķērsošanas punktos autotransportam uz robežas ar Latviju, Lietuvu un Poliju, paziņoja Baltkrievijas Valsts robežsardzes komitejas preses sekretārs Aleksandrs Tiščenko.

«Baltkrievijas puse ir spiesta uz laiku apturēt pērn sākto eksperimentu, līdz Baltkrievijas Valsts muitas komiteja pabeigs pasākumus robežas šķērsošanas punktu infrastruktūras pilnveidošanai, ņemot vērā gājēju kustības intereses,» sacīja Tiščenko.

Viņš izskaidroja šo soli ar «pastāvošajām pilsoņu, kas šķērso robežu kājām, drošības problēmām» un ar «objektīvu neiespējamību esošajos apstākļos operatīvi apkalpot gājēju kustības apjomus».

«Šo lēmumu nosaka tas, ka Baltkrievijas robežas šķērsošanas punktos nav nepieciešamās infrastruktūras gājēju kustībai (atsevišķu gājēju koridoru, atsevišķu muitas un robežkontroles noformēšanas termināļu),» paskaidroja Tiščenko.

Viņš sacīja, ka šāda situācija «nenodrošina nepieciešamo gājēju drošības līmeni un pastāvīgi rada sarežģītus autosatiksmes apstākļus robežas šķērsošanas punktos, kas agrāk projektēti tikai autotransportam».

«Šie apstākļi ir kļuvuši par daudziem ieganstiem pamatotām pilsoņu, tostarp ārzemju pilsoņu, sūdzībām, kā arī kritiskām publikācijām medijos,» sacīja Tiščenko.

«Turklāt kontrolpunktu neaprīkotība, pieaugot šāda robežas šķērsošanas paņēmiena popularitātei, regulāri provocēja pat gājēju rindu veidošanos,» viņš uzsvēra.

Tiščenko sacīja, ka «robežvalstis jau ir noteiktā kārtībā informētas» par gājēju kustības pāri robežai pārtraukšanu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu