PVO: Rietumāfrikā no Ebolas vīrusa miruši jau 2793 cilvēki (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rietumāfrikā no Ebolas vīrusa miruši jau 2793 cilvēki, pirmdien paziņojusi Pasaules Veselības organizācija (PVO). Līdz 18.septembrim Senegālā, Nigērijā, Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē ar Ebolas vīrusu bija inficējušies 5762 cilvēki, liecina PVO apkopotie dati.

Vissmagāk no Ebolas vīrusa cietušas Sjerraleone, Libērija un Gvineja, kur šis vīrusa uzliesmojums sākās.

Visvairāk upuru ir Libērijā, kur inficējušies 3022 cilvēki, no kuriem 1578 miruši.

Tai pat laikā Senegālā un Nigērijā Ebolas vīrusa uzliesmojumu gandrīz izdevies savaldīt, liecina PVO dati.

Senegāla nav ziņojusi par jauniem inficēšanās gadījumiem, kopš valstī 29.augustā tika atklāts pirmais ar Ebolas vīrusu saslimušais - kāds Gvinejas students, kurš jau izveseļojies. Savukārt Nigērija, kurā inficējies 21 cilvēks, no kuriem astoņi miruši, nav ziņojusi par jauniem inficēšanās gadījumiem kopš 8.septembra.

Ebolas vīrusa inkubācijas periods ir 21 diena.

PVO ārkārtas komiteja pagājušajā nedēļā secināja, ka Ebolas vīrusa uzliesmojums joprojām ir ārkārtas stāvoklis, kas prasa starptautisku pieeju, atklāja organizācija.

Komiteja atkārtoti pauda iebildumus pret vispārējiem ceļošanas vai tirdzniecības aizliegumiem, lai gan inficētiem cilvēkiem un personām, kas nonākušas saskarsmē ar inficētajiem, protams, nedrīkst atļaut ceļot.

Komiteja arī aicināja vīrusa skartās valstis darīt vairāk, lai pasargātu veselības aprūpes darbiniekus no inficēšanās un gādātu par viņu drošību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu