Austrālija atceļ ierobežojumu musulmaņu sieviešu galvassegām parlamentā (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijā pirmdien tika atcelts šā mēneša sākumā noteiktais ierobežojums seju aizsedzošu musulmaņu sieviešu galvassegu burku un nikabu valkāšanai parlamenta namā, jo pret šo ierobežojumu iebilda premjerministrs Tonijs Ebots.

Parlamentāro pakalpojumu departaments, kura pārziņā ir parlamenta nams, 2.oktobrī bija paziņojis, ka personas ar seju aizsedzošām galvassegām turpmāk netiks ielaistas sabiedrībai atvērtajās parlamenta galerijās, bet tiks novirzītas uz galerijām aiz skaņu necaurlaidīga stikla, kuras parasti ir rezervētas trokšņainiem skolēniem.

Šim ierobežojumam nebija praktiska efekta, jo par to tika paziņots dažas stundas pirms parlamenta sesijas noslēguma dienas beigām. Par tā atcelšanu tika paziņots dažas stundas pirms parlamenta darbības atsākšanas pirmdien.

Seju aizsedzošās galvassegas uz laiku vajadzēs noņemt drošības pārbaužu punktā, lai personāls varētu identificēt cilvēkus, kuriem ieeja parlamentā ir aizliegta vai kuri rada risku drošībai.

Īslaicīgi noteiktais ierobežojums tika uzskatīts par musulmaņu sieviešu segregāciju un federālo pretdiskriminācijas likumu potenciālu pārkāpumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu