Igaunija aizbildinās: Krievijas propagandu nepārraidīs, jo nav brīvu frekvenču

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Igaunijas Tehniskās uzraudzības pārvalde apstiprināja, ka šobrīd valstī nav pieejamas brīvas radio frekvences, līdz ar to Krievijas propagandas kanāls «Sputnik» netiks pārraidīts Igaunijas radio frekvencē, vēsta Igaunijas raidorganizācija ERR.

Ir iespējama interneta radio aizliegšana Igaunijas teritorijā, bet tikai tad, ja tā veicina naidu un likuma pārkāpšanu.

Pagājušajā nedēļā darbību sāka Krievijas nacionālā multimediju aģentūra «Sputnik», un plānots, ka 2015.gadā tā sāks interneta televīzijas un radiostacijas pārraides 34 valstīs 30 valodās, tostarp igauņu, latviešu, ukraiņu, vācu, franču, itāļu, portugāļu un japāņu.

Igaunijas Tehniskās uzraudzības pārvaldes komunikāciju un mediju servisa departamenta padomnieks Peters Sokrūss apstiprināja, ka pašlaik brīvas radio frekvences nav pieejamas.

«Šogad mums bija liels radio licenču konkurss, kurā atļaujas darboties izsniegtas 29 radio dienestiem,» paskaidroja Sokrūss, piebilstot, ka tā ir ilga un gara procedūra un tad labākais pakalpojumu sniedzējs saņem atļauju, jo trūkst pieejamu radio frekvenču.

Sokrūss uzsvēra, ka, piešķirot atļaujas, tiek pārbaudīts radio programmu saturs un tā atbilstība raidorganizācijas licencei.

Viņš arī norādīja, ka uz Krievijas radiokanālu saturu reaģēt nav tik vienkārši, jo parasti tie ir reģistrēti dažādās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, nevis Krievijā.

Pēc Sokrūsa teiktā, pastāv noteikti principi, kuriem jāseko arī interneta radio stacijām. «Tās nedrīkst kurināt naidu vai aicināt uz nelikumīgām darbībām. Tie ir galvenie noteikumi, kuriem ir jāseko medijos, neraugoties uz to, no kurienes tie darbojas.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu