Krievu tūristu pieķer atstājam «autogrāfu» uz Kolizeja - 20 000 eiro sods

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romā kāds krievu tūrists pieķerts izgrebjam lielu burtu uz vēsturiskā Kolizeja sienas. Ņemot vērā to, ka šis ir piektais vandalisma gadījums Kolizejā šogad, kā arī pārkāpuma nopietnību, Itālijas varas iestādes tūristam piespriedušas 20 000 eiro lielu naudassodu, raksta «The Telegraph».

42 gadus vecais vīrietis no Krievijas tika pieķerts nozieguma brīdī - uz vēstures pieminekļa sienas viņš tobrīd izgreba 25,4 centimetrus lielu burtu «K».

«Autogrāfa» atstāšanai krievu tūrists bija nolēmis likt lietā smailu akmeni.

Kolizeja apsardze uz notikuma vietu izsauca policiju, kura vaininieku arestēja.

Pēc aresta notika ātra tiesas prāva: vīrietim nosacīti piesprieda četru gadu cietumsodu (cietumā nebūs jāiet, ja netiks izdarīti atkārtoti pārkāpumi), kā arī lika soda naudā samaksāt 20 000 eiro.

Kolizeja direktore Rosela Rea par notikušo ir sašutusi - tūrists šādā veidā apgānījis «ievērojamu un simbolisku» pieminekli. «Nedrīkst taču neko rakstīt uz vēsturiskas sienas. Tas ir absolūti aizliegts,» viņa sašutusi stāstīja laikrakstam «The Guardian».

Rea noliedz, ka palielinājies vandalisma gadījumu skaits Kolizejā kopumā. «Ik gadu Kolizeju apmeklē seši miljoni cilvēku, bet atrodas tikai saujiņa tādu, kas veic vandalismu,» tā Rea.

Ņemot vērā biežos vandalisma gadījumus Romā, tuvākajā laikā vēsturisko objektu uzraudzībai plānots noalgot vairāk pieskatītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu