Ukrainas drošībnieki aiztur Doņeckas separātistu «tieslietu ministru»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas Drošības dienesta (UDD) pretizlūkošanas darbinieki ir aizturējuši bijušo milici, kurš figurēja prokrievisko separātistu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas valdības sarakstā kā «tieslietu ministrs», un vēl piecus cilvēkus, kas sadarbojušies ar separātistu kaujiniekiem, piektdien paziņoja UDD preses centrs.

Tā sauktais tieslietu ministrs un viņa līdzzinātājs Doņeckas apgabala Markovas ciema iedzīvotājs bija kaujinieku informatori un vāca ziņas par Ukrainas Bruņoto spēku vienību izvietojumu, skaitlisko sastāvu un bruņojumu pretterorisma operācijas zonā. UDD izmeklētāji ir ierosinājuši pret aizturētajiem krimināllietu.

Pretizlūkošanas darbinieki pretterorisma operācijas zonā arī aizturēja uguns koriģētāju - Doņeckas apgabala Stepnojes ciema iedzīvotāju, kurš vairākus mēnešus kalpojis kaujiniekiem.

UDD ir ierosinājusi krimināllietu par terorisma finansēšanu pret vēl vienu aizturēto - bijušo sabiedriskas organizācijas priekšsēdētāju, kurš aprīlī un maijā kūdījis sabiedrību uz pretukrainiskām akcijām, kā arī organizējis un piedalījies UDD Luhanskas apgabala pārvaldes ēkas ieņemšanā, bet vēlāk darbojies nelikumīgos bruņotos formējumos.

Ir aizturēti arī divi iedzīvotāji, kas ar ieročiem rokās apsargājuši kaujinieku kontrolēto teritoriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu