Bundestāga ārlietu komisijas vadītājs apsūdz Krieviju propagandas izplatīšanā Vācijā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS

Krievijas izplata propagandu un manipulē ar sabiedrisko domu, tostarp Vācijā, paziņojis Vācijas Bundestāga Ārpolitikas komisijas priekšsēdētājs Norberts Retgens.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina stratēģijā attiecībā uz Ukrainas konfliktu viennozīmīgi ir arī mēģinājums ietekmēt sabiedrisko domu pašā Krievijā, Ukrainā un arī Vācijā, tajā skaitā ar propagandas un viedokļu manipulācijas palīdzību, intervijā izdevumam «Tagesspiegel» pavēstīja Retgens.

Ņemot to vērā, viņš aicināja būt modrākiem, saskaroties ar tādu Kremļa uzvedību. «Mēs Vācijā pat vēl neesam sākuši diskusiju par šo propagandu, nemaz nerunājot par to, lai uz to atbildētu,» sacīja Retgens.

Viņš norādīja, ka uz žurnālistiem Vācijas sabiedriskajā televīzijā un radio, kas veido materiālus no Austrumukrainas un tieši runā par Krievijas līdzdalību turienes notikumos, tiek izdarīts ārkārtīgs spiediens. Un par to ir jārunā, sacīja Retgens. «Kad ir apzināta šī slēptā, organizētā ietekme [uz sabiedrisko domu], tā pārstāj būt iedarbīga,» pavēstīja Retgens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu