Kabulas lidostā «savējo uzbrukumā» nošauti trīs ASV līgumdarbinieki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs ASV Aizsardzības ministrijas līgumdarbinieki ceturtdien tika nošauti «savējo uzbrukumā» Afganistānas galvaspilsētas Kabulas lidostā, kurā gāja bojā arī viens afgānis, paziņoja ASV aizsardzības resora amatpersona.

(ziņa papildināta ar 3. un 4.rindkopu)

Notikušās apšaudes detaļas ir neskaidras. Amerikāņi, kuri saskaņā ar līgumu palīdzēja apmācīt Afganistānas gaisa spēku karavīrus, nomira no šautām brūcēm.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās islāmistu kaujinieku grupējums «Taleban», kura preses sekretārs Zabihulla Mudžahids paziņoja, ka to sarīkojis šī grupējuma dalībnieks.

«Drosmīgs afgāņu modžaheds, kurš iefiltrējies strādāja Kabulas lidostas militārajā pusē, atklāja uguni uz iebrūkošiem amerikāņu karavīriem, nogalinot trīs amerikāņus,» Mudžahids pavēstīja paziņojumā, kas ir nosūtīts medijiem.

Rietumvalstu karavīri un civilisti, kas apmāca afgāņu drošības spēkus, bieži tiek nogalināti apmācāmo afgāņu bruņotos uzbrukumos. NATO bruņotie spēki pēdējos gados ir pieņēmuši īpašus drošības pasākumus, lai pretotos šiem draudiem.

Lidosta Kabulā tiek spēcīgi apsargāta. Viens tās sektors ir paredzēts komercreisu lidmašīnām, bet cits - NATO kontingentam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu