Doņeckas teroristi draud mobilizēt 100 000 vīru cīņai ar Ukrainu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prokrievisko separātistu Ukrainas austrumos pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko pirmdien solīja mobilizēt 100 tūkstošus kaujinieku jaunākajai ofensīvai pret Kijevas spēkiem.

«Doņeckas tautas republikā desmit dienu laikā būs vispārēja mobilizācija, mēs plānojam mobilizēt līdz 100 tūkstošiem vīru,» Zaharčenko teica separātistu ziņu aģentūrai DAN.

Paziņojums izplatīts pēc tam, kad separātisti solīja pastiprināt savu ofensīvu, lai pilnībā pārņemtu savā kontrolē Doņeckas un Luhanskas reģionu. Sestdien bez panākumiem beidzās jaunākais mēģinājums panākt pamieru.

Kaujas pēdējo nedēļu laikā Ukrainas austrumos ir pastiprinājušās. Ukrainas valdība un vietējās varas iestādes pirmdien paziņoja, ka pieci Ukrainas karavīri un trīs civiliedzīvotāji ir gājuši bojā kaujās pēdējo 24 stundu laikā.

Ukrainas austrumos pagājušās diennakts laikā kaujās pret prokrieviskajiem separātistiem ir krituši pieci Ukrainas karavīri, bet ievainoti - 29, pirmdienas rītā paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba preses sekretārs Vladislavs Seļezņovs. Viņš piebilda, ka pagājušās diennakts laikā prokrieviskie kaujinieki 104 reizes apšaudījuši Ukrainas armijas pozīcijas un apdzīvotās vietas, kuru tuvumā ir Ukrainas armijas vienības. Tika apšaudītas 35 apdzīvotās vietas.

Divi civiliedzīvotāji - abi vīrieši - gāja bojā, kad nemiernieku raidīta raķete «Grad» trāpīja Krimskes ciemā, kas atrodas 40 kilometrus uz ziemeļrietumiem no separātistu centra Luhanskas, paziņoja reģiona Ukrainas valdību atbalstošais gubernators Genādijs Moskals.

Vēl viens vīrietis gāja bojā apšaudē Doņeckā, paziņoja pilsētas varas iestādes.

Nedēļas nogalē Ukrainas austrumos gāja bojā vairāk nekā 50 cilvēku, bet kopumā deviņu mēnešu ilgajā konfliktā, kā liecina Apvienoto Nāciju Organizācijas dati, bojāgājušo skaits pārsniedz 5100 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu