Venecuēlas prezidents: valstī izjaukts militārs apvērsums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlā ir izjaukts valsts apvērsums, kuru plānojušas militārās aviācijas amatpersonas, un tajā iesaistītie cilvēki ir aizturēti, ceturtdienas vakarā paziņoja valsts prezidents Nikolass Maduro.

Kreisi noskaņotais Maduro līdzīgi kā iepriekšējais prezidents Ugo Čavess bieži ir paziņojis par apvērsuma mēģinājumiem, kuros viņš vaino labējos politiskos spēkus, kaimiņvalsti Kolumbiju un ASV.

«Mēs esam sagrāvuši un izjaukuši apvērsuma mēģinājumu pret demokrātiju un mūsu valsts stabilitāti,» Maduro paziņoja kādā ceremonijā galvaspilsētā Karakasā.

«Tas bija mēģinājums izmantot militārās aviācijas virsnieku grupu, lai izprovocētu vardarbīgu notikumu,» viņš piebilda.

Prezidents sacīja, ka apvērsuma plānotāji tika aizturēti trešdienas vakarā un ceturtdienas rītā.

Maduro paziņoja, ka apvērsuma laikā lidmašīna «Tucano» veiktu uzbrukumu prezidenta pilij vai citam objektam un ka šo plānu esot finansējušas un vadījušas ASV.

Maduro popularitātes reitings pērn nokritās līdz 20%, saasinoties naftas valsts Venecuēlas daudzajām problēmām - ekonomikas kritumam, augstai noziedzībai un preču trūkumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu