Donbasa kaujinieki pēdējā diennaktī aktivizējušies, atklājot uguni 40 reizes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pretterorisma operācijas zonā Ukrainas austrumos pēdējās diennakts laikā bija vērojama augoša prokrievisko kaujinieku aktivitāte, kuri atklāja uguni vairāk nekā 40 reizes, ceturtdienas rītā paziņoja pretterorisma operācijas štāba preses sekretārs Anatolijs Steļmahs.

«Pagājušajā diennaktī kaujinieki 40 reizes deva triecienus pretterorisma operācijas spēkiem un mierīgām apdzīvotām vietām. Viskarstākais punkts vēl arvien ir Doņeckas virziens. Tur ar dažādiem ieroču veidiem tika apšaudītas Avdejevka, Opitnoje un Peski. Mariupoles virzienā kaujinieki ar mīnmetējiem apšaudīja Širokinas ciemu. Ap [ceturtdienas] pusnakti Ukrainas karavīri atvairīja kaujinieku triecienuzbrukumu,» videokonferencē sacīja Steļmahs.

Viņš informēja, ka pretinieks apšauda arī mierīgas apdzīvotās vietas. Piemēram, ar raķetēm un artilēriju tika apšaudīta Kodimas ciema apkārtne, kurā nav Ukrainas bruņoto spēku.

Artjomovskas virzienā kaujinieki apšaudīja Ļeņiskoji, Lozovoji un Majorsku, bet Luganskas virzienā - Sčastji un Sokoļņikus.

«Diennakts laikā ienaidnieks 17 reizes lietoja artilēriju, granātmetējus un mīnmetējus, 23 reizes - strēlnieku ieročus, un divreiz tika atklāta uguns ar zenītraķešu iekārtām,» sacīja pretterorisma operācijas štāba preses sekretārs.

Pretterorisma operācijas štābs ceturtdien arī paziņoja, ka šīs operācijas spēki tuvākajā laikā sāks trešo posmu smagā bruņojuma atvilkšanā no konfrontācijas līnijas, ja kaujinieki ievēros Minskas miera vienošanās.

«Ievērojot Minskas vienošanās, pretterorisma operācijas spēki turpina smagā artilērijas bruņojuma atvilkšanu no konfrontācijas līnijas pretterorisma operācijas zonā. Pagājušās diennakts laikā otrā posma ietvaros noteiktos attālumos tika pārdislocētas pašgājējas artilērijas iekārtas 2S3 «Akatsiya». Tuvākajā laikā, ja bandītiskie formējumi ievēros miera vienošanās, sāksies arī trešais artilērijas atvilkšanas posms,» paziņoja štāba preses centrs sociālajā tīklā «Facebook».

Pretterorisma operācijas spēki 26.februārī sāka pirmo posmu smagā bruņojuma atvilkšanā, atvelkot artilērijas sistēmas vismaz 25 kilometru attālumā no konfrontācijas līnijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu