Kanādas aviokompāniju pilotu kabīnēs vienlaikus būs jābūt diviem cilvēkiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanāda ceturtdien nolēma, ka tās aviokompāniju pasažieru lidmašīnu pilotu kabīnēs vienmēr būs jāatrodas vismaz diviem cilvēkiem, šādi reaģējot uz informāciju, ka Vācijas zemo cenu aviosabiedrības «Germanwings» lidmašīnas katastrofu Francijā tīši izraisījis tās otrais pilots.

Kanādas transporta ministre Laiza Reita paziņoja, ka viņas izdotais ārkārtas rīkojums par cilvēku skaitu pilotu kabīnē ir obligāts un stājas spēkā nekavējoties.

«Ja jūs pārvadājat pasažierus, tas attieksies uz jums. Pilotu kabīnē visu laiku būs jābūt diviem apkalpes locekļiem,» sacīja ministre.

Viņa paskaidroja, ka otrā persona var būt stjuarts vai stjuarte, ja vienam no pilotiem lidojuma laikā būtu jāiziet no pilota kabīnes.

Dažas stundas pirms tam arī Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība «Norwegian Air Shuttle» («Norwegian»), Kanādas aviokompānija «Air Transat» un Lielbritānijas aviokompānija «EasyJet» ceturtdien paziņoja, ka drošības apsvērumu dēļ to lidmašīnu pilotu kabīnēs vienlaikus būs jāatrodas vismaz diviem cilvēkiem.

Francijas prokuratūra ceturtdien paziņoja, ka šonedēļ Francijas Alpos avarējušās Vācijas nacionālās aviokompānijas «Lufthansa» zemo cenu meitsabiedrības «Germanwings» lidmašīnas katastrofu tīši izraisījis tās otrais pilots. Aviokatastrofā bojā gāja 144 pasažieri un seši apkalpes locekļi.

28 gadus vecais otrais pilots Andreass Lubics neatvēra durvis lidmašīnas kapteinim, kurš bija izgājis no pilotu kabīnes, un, izmantojot to, ka pilotu kabīnē atrodas viens pats, tīši sāka augstuma pazemināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu