Igaunijas prezidents šķiras no sievas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un viņa sieva Evelīna Ilvesa nolēmuši šķirt 2004.gada noslēgto laulību.

Laulības šķiršana ir pāra kopīgs un dziļi pārdomāts lēmums, paziņoja Igaunijas prezidenta preses dienests. Pāra panāktā vienošanās paredz, ka šķiršanās formāli spēkā stāsies 30.aprīlī.

Pāris kopā turpinās audzināt savu meitu, bet lauku īpašums «Arma Farm» pilnībā paliks Tomasa Hendrika Ilvesa īpašumā un ir viņa kā valsts prezidenta oficiālā rezidence.

Pēc šķiršanās Evelīnai Ilvesai vairs nepienāksies privilēģijas, kuras saskaņā ar Igaunijas likumiem pienākas prezidenta laulātajam partnerim.

Pāris savu šķiršanos uzskata par privātu jautājumu, kas nav saistīts ar valsts vadītāja oficiālajiem pienākumiem. Viņi lūdz plašsaziņas līdzekļus būt saprotošiem un pirmajā vietā izvirzīt bērna intereses un jūtas.

1952.gadā dzimušais Ilvess un 1968.gadā dzimusī Evelīna Inta-Lambota apprecējās 2004.gadā - gadu pēc savas meitas Kadrt Keiu nākšanas pasaulē. Abiem tā ir otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ir 1987.gadā dzimis dēls Lūkass Kristjans un meita Jūlija, kas dzimusi 1992.gadā.

Igaunijas pirmā pāra personīgā dzīve sabiedrības uzmanības centrā nonāca 2014.gada augustā, kad Evelīna Ilvesa tika nofotografēta skūpstāmies ar jaunu vīrieti Tallinas kafejnīcas «Komeet» terasē. Pēc tam Ilvesa sociālās saziņas vietnē «Facebook» paskaidroja, ka pārdzīvo grūtus laikus un atvainojās visiem, ko ar savu rīcību ir aizvainojusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu