ANO apstiprina 800 migrantu bojāeju kuģa katastrofā pie Lībijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nelegālo migrantu kuģa katastrofā, kas svētdien notika Vidusjūrā Lībijas piekrastes tuvumā, ir gājuši bojā apmēram 800 migranti, otrdien apstiprināja ANO bēgļu lietu aģentūra UNHCR pēc sarunām ar katastrofā izdzīvojušajiem.

Iepriekš bija ziņots par apmēram 700 bojāgājušajiem šajā katastrofā, kas ir līdz šim lielākā migrantu kuģa katastrofa Vidusjūrā upuru skaita ziņā.

«Mēs varam teikt, ka ir miruši 800,» paziņoja UNHCR preses sekretāre Itālijā Karlota Sami.

ANO bēgļu lietu aģentūras un Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) pārstāvji sacīja, ka ir iztaujājuši lielāko daļu no šajā katastrofā izdzīvojušajiem 28 cilvēkiem. Izdzīvojušie pastāstīja par brīdi, kad zvejas kuģis ar migrantiem apgāzās pēc Portugāles tirdzniecības kuģa tuvošanās, kura izraisīja migrantu stihisku kustību uz kuģa.

«Uz kuģa bija nedaudz vairāk par 800 cilvēkiem, tai skaitā bērni vecumā no 10 līdz 12 gadiem.

Bija Sīrijas pilsoņi, apmēram 150 Eritrejas pilsoņi, Somālijas pilsoņi .. Viņi bija atstājuši [Lībijas galvaspilsētu] Tripoli sestdien ap pulksten astoņiem,» teica Sami.

Viņa piebilda, ka izdzīvojušie bija no Mali, Gambijas, Senegālas, Somālijas, Eritrejas un Bangladešas. Viens izdzīvojušais ir hospitalizēts, bet pārējie 27 pirmdienas vakarā ieradās Sicīlijas ostas pilsētā Katānijā un tika aizvesti uz migrantu uzturēšanās centriem.

Itālijas krasta apsardze paziņoja, ka ir atradusi 24 līķus, un neapstiprināja UNHCR minēto bojāgājušo skaitu.

Itālijas policija informēja, ka viens Tunisijas pilsonis un viens Sīrijas pilsonis starp izdzīvojušajiem ir aizturēti aizdomās par dalību cilvēku kontrabandistu grupā, kas organizējusi liktenīgo braucienu.

Aizturēšana tika veikta pēc Katānijas prokurora Džovanni Salvi pieņemta lēmuma. Tunisietis bija šā migrantu kuģa kapteinis, bet sīrietis - viņa pirmais palīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu