Berlīne pirms Malaizijas lidmašīnas notriekšanas zinājusi par lidojumu bīstamību virs Ukrainas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Berlīne pirms Malaizijas lidmašīnas notriekšanas zinājusi par lidojumu bīstamību virs Ukrainas, taču Vācijas lidsabiedrības par to nav informējusi, svētdien ziņoja vietējie mediji.

Izmeklētāji joprojām cenšas noskaidrot, kas bija atbildīgs par «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīnas notriekšanu pagājušā gada jūlijā. Katastrofā gāja bojā visi 298 pasažieri un apkalpes locekļi.

Dažas dienas pirms lidmašīnas notriekšanas Vācijas Ārlietu ministrijas diplomātiskais kanāls brīdinājis, ka situācija Austrumukrainā ir satraucoša, un tajā pašā apkaimē dažas dienas iepriekš tika notriekta militārā lidmašīna, kas lidoja vairāk nekā 6000 metru augstumā.

Dienā, kad tika notriekta Malaizijas lidmašīna, reģionam lidoja pāri arī trīs lidsabiedrības «Lufthansa» lidmašīnas, viena no tām - tikai 20 minūtes pirms traģēdijas, pirmdien vēsta laikraksts «Suddeutsche Zeitung».

Ukraina un Rietumi uzskata, ka lidmašīnu notrieca prokrieviskie kaujinieki ar Krievijas piegādātu «BUK» raķeti.

Katastrofas cēloņu izmeklēšanu vada Nīderlande.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu