Venecuēlas opozīcijas līderis sācis badastreiku

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas opozīcijas līderis Leopoldo Lopess, kurš jau 14 mēnešus tiek turēts cietumā par kūdīšanu uz protestiem pret valdību, otrdien apstiprināja, ka ir sācis badastreiku.

Lopess badastreiku sācis, pieprasot, lai tiktu respektētas demokrātiskās tiesības. Viņa advokāti paziņoja, ka apmeklējuši Lopesu Ramoverdes cietumā, netālu no Karakasas, un Lopess apstiprinājis, ka ir sācis badastreiku.

Ar roku rakstītā vēstulē viņš paziņojis, ka ir izvirzījis vairākas prasības.

Pirmkārt, varasiestādēm ir jāatbrīvo visi politieslodzītie un jāizbeidz vajāt disidentus, kas atmasko Venecuēlas ekonomiskās un sociālās problēmas.

Viņš arī pieprasījis, lai varasiestādes nosaka konkrētu datumu likumdošanas sapulces vēlēšanām, kas ir paredzētas šogad.

Cits opozicionārs - Sankristobalas mērs Danjels Sebaloss - arī pieteicis badastreiku un ir izvirzījis analoģiskas prasības.

Lopesa partija «Voluntad Popular» paziņoja, ka Lopess badastreiku pieteicis jau svētdien, bet Sebaloss - piektdien.

Lopess ir ietekmīgākais opozīcijas politiķis, kas pēdējo mēnešu laikā nonācis aiz restēm. Viņa arests izraisījis starptautiskus protestus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu