ASV iznīcinātājs gaisā sadūries ar mazu lidmašīnu, pasažieri gājuši bojā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV armijas iznīcinātājs «F-16» otrdien gaisā virs Dienvidkarolīnas štata sadūries ar mazu lidmašīnu «Cessna», abi tajā esošie cilvēki gājuši bojā, bet «F-16» pilots veiksmīgi katapultējies, paziņoja ASV amatpersonas.

Sadursme notika gaisā apmēram 20 kilometrus uz ziemeļiem no Čārlstonas, paziņoja Federālā aviācijas pārvalde (FAA).

ASV Gaisa spēki atklāja, ka «F-16» pilots majors Ārons Džonsons ir no Šova Gaisa spēku bāzes Dienvidkarolīnas štata centrālajā daļā.

Vietējie plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka Džonsons, kurš, kā liecina viņa profils vietnē «LinkedIn», ir «F-16» pilots kopš 2005.gada, pēc katapultēšanās no lidmašīnas bija pie apziņas un staigāja.

ASV Nacionālās transporta drošības pārvaldes preses pārstāvis Vašingtonā informēja, ka abi cilvēki, kas atradās viendzinēja lidmašīnā «Cessna 150», ir gājuši bojā. Viņu identitāte netiek atklāta.

Lidmašīnas atlūzas ir izkaisītas pa apkārtni, bet avārijas vieta netālu no nelielas civilās lidostas ir aviācijas kartēs atzīmēta kā teritorija, kur notiek iznīcinātāju mācības.

Par notikušo sākta izmeklēšana.

«F-16» var sasniegt ātrumu, kas divas reizes pārsniedz skaņas ātrumu, bet «Cessna 150» ātrums nepārsniedz 193 kilometrus stundā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu