«AirAsia»: Malaizijas jaunā lidosta «grimst»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizijas zemo cenu lidsabiedrība «AirAsia» pirmdien aicināja steidzami remontēt Malaizijas jauno zemo cenu aviokompāniju termināli, sakot, ka tā «grimst».

«AirAsia» vadītājs Tonijs Fernandess kritizēja Malaizijas aviācijas amatpersonas pēc tam, kad sestdien Kualalumpuras lidostas termināli KLIA2 lidmašīna noslīdēja no bremzēšanas klučiem, kas bloķē riteņu kustību, radot satiksmes kavēšanos par astoņām stundām.

«Ritenis saliecās, jo lidmašīna noslīdēja no bremzēšanas kluča, jo tā tas slīka,» pirmdien žurnālistiem teica Frenandess.

Kopš atklāšanas pērn KLIA2 ir bijis jāsaskaras ar pretrunām, jo tiek vēstīts par plaisu veidošanos uz manevrēšanas ceļa, bet nepareizas projektēšanas rezultātā termināļa pamati applūst.

«Lidosta ir jāsaremontē. Saremontējiet, un dzīvosim tālāk,» sacīja «AirAsia» vadītājs.

Malaizijas lidostu operatorkompānija «Malaysia Airports Holdings Bhd» (MAHB), kas pārvalda arī KLIA2, iepriekš ir atzinusi, ka lidosta ir izbūvēta uz nestabilas augsnes, tādēļ kļūdas labošanai būs jāvelta gadiem ilgi būtiski uzturēšanas darbi.

MAHB nesniedza tūlītējus komentārus.

Savukārt ziņu aģentūra «Bloomberg» vēstīja, ka kompānija problēmas ir skaidrojusi ar nevienmērīgu augsnes izvietojumu, bet aizdomas par iespējamām problēmām esot bijušas jau no būvniecības sākuma, tādēļ tiek veikta augsnes nostiprināšana ar poliuretānu.

Betona pamatu plānots pabeigt aprīlī, gaidāms, ka tas sniegs pastāvīgu risinājumu problēmai, vēstīja «Bloomberg».

Tomēr «AirAsia» uzsvēra, ka risinājums ir jāatrod drīzumā, jo problēmas traucē lidsabiedrību darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu