Lielbritānija un Francija aicina ES valstis palīdzēt Kalē migrantu krīzes risināšanā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānija un Francija svētdien aicinājušas citas Eiropas Savienības (ES) valstis palīdzēt tām tikt galā ar krīzi Francijas ostas pilsētā Kalē, kur tūkstošiem imigrantu cenšies iekļūt Lamanša tunelī, lai nonāktu Lielbritānijā.

«Šobrīd mēs saskaramies ar globālu migrācijas krīzi,» kopīgā komentārā izdevumam «Sunday Telegraph» uzsver Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja un Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs. «Šo situāciju nevar uzlūkot tikai kā abu mūsu valstu problēmu. Tā ir gan Eiropas, gan starptautiska līmeņa prioritāte.»

Viņi norāda, ka simtiem migrantu «uzņemas aizvien lielākus riskus», lai iekļūtu apsargātajās teritorijās ap Kalē ostu un Lamanša tuneļa dzelzceļa mezglu.

«Daudzi no tiem, kas nonākuši Kalē un mēģina šķērsot Lamanšu, šeit nokļuvuši saur Itāliju, Grieķiju vai citām valstīm. Tādēļ mēs mudinām citas dalībvalstis un visu Eiropas Savienību pievērsties šai problēmai pēc būtības,» raksta ministri.

Pēc viņu vārdiem, ilgtermiņa risinājumā būtu jāparedz iespēja pārliecināt migrantus, ka «mūsu ielas nav bruģētas ar zeltu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu