«Islāma valsts» Sīrijā mēneša laikā soda ar nāvi 91 cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» mēneša laikā ir sodījis ar nāvi 91 cilvēku, tai skaitā 32 civiliedzīvotājus, tā kontrolētajos Sīrijas rajonos, svētdien paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

«Islāma valsts» laikā no 27.jūlija līdz 29.augustam sodījusi šos cilvēkus ar nāvi par tādiem «noziegumiem» kā homoseksuālisma akti, burvestības vai sadarbība ar ASV vadīto koalīciju, kas cīnās pret «Islāma valsti» Irākā un Sīrijā.

Starp sodītajiem ir «Islāma valsts» dalībnieki, nemiernieki un Sīrijas prezidenta Bašaram al Asadam lojālo spēku karavīri.

Kopš «Islāma valsts» pērn jūnijā pasludināja kalifātu tās kontrolētajās teritorijās, šis grupējums Sīrijā ir sodījis ar nāvi 3156 cilvēkus, tai skaitā 1841 civiliedzīvotāju.

«Islāma valsts» kontrolē teritorijas Hamas un Homsas provincēs Sīrijas vidienē, Deirezoras un Hasakas provincēs valsts austrumos, Rakas un Alepo provincēs valsts ziemeļos.

Grupējums ir kļuvis bēdīgi slavens ar šaušalīgiem nāvessodiem, tostarp galvas nogriešanu, nomētāšanu ar akmeņiem vai nogrūšanu no jumta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu