Putins: ir pāragri runāt par Krievijas dalību militārās operācijās pret «Islāma valsti»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ir pāragri runāt par Krievijas piedalīšanos militārās operācijās pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», piektdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

ASV Baltā nama administrācija ceturtdien bija paziņojusi, ka seko ziņām par to, ka Krievija īsteno militāras operācijas Sīrijā. Dažās ziņās bija izteikts pieņēmums, ka Krievija vērsusies pret «Islāma valsts» kaujiniekiem, kas uzbrukuši Sīrijas prezidentam Bašaram Asadam lojāliem spēkiem.

Atbildot uz jautājumu, vai Krievija varētu piedalīties operācijās pret «Islāma valsti», Putins sacīja: «Mēs izskatām dažādus variantus, bet līdz šim tas, par ko jūs runājat, nav darba kārtībā.»

«Teikt, ka mēs esam gatavi to darīt šodien, – līdz šim ir pāragri runāt par to. Tomēr mēs jau nopietni palīdzam Sīrijai ar aprīkojumu un karavīru apmācību, ar mūsu ieročiem,» teica Putins.

Viņš piebilda, ka Krievija ar militārām piegādēm Sīrijai pilda līgumus, kas parakstīti pirms pieciem līdz septiņiem gadiem.

Putins savā runā starptautiskā ekonomikas forumā Vladivostokā arī kritizēja ASV gaisa triecienus pret «Islāma valsti» kā tādus, kuru efektivitāte ir zema.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu