Sīrijas kristiešus saniknojis Krievijas pareizticīgās baznīcas paziņojums par «svēto cīņu»

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sīrijā dzīvojošie kristieši ir saniknoti par Krievijas pareizticīgās baznīcas paziņojumu, ka Maskavas gaisa triecieni Sīrijā ir «svēta cīņa».

«Kristietībā nevar būt nekāda svētā kara! Neatkarīgi no tā, vai kāds tam piekrīt vai ne,» atbildot uz šo paziņojumu, sacīja viens no Sīrijas kristīgās baznīcas līderiem Iljass Tuma.

Cits Sīrijas kristiešu garīdznieks Ispiridons Tanuss intervijā opozīcijas interneta vietnei «Suriyat» norādīja, ka Krievija spēlējas ar uguni. «Mūsu baznīcas mocekļi nekļūs par kara mocekļiem, viņi ir kara upuri,» teica garīdznieks.

Savukārt arābu telekanāla «Al Jazeera» vadītājs Feisals al Kasims tviterī ierakstīja: «Kad Krievijas baznīca apraksta Krievijas intervenci Sīrijā kā svēto cīņu, tā negribot aicina musulmaņus uz džihādu.»

Par Krievijas pareizticīgās baznīcas paziņojumu sociālajos tīklos izteikuši neapmierinātību arī daudzi citi kristiešu komentētāji.

«Krievijas pareizticīgās baznīcas nekristīgais un neētiskais paziņojums neatspoguļo ne austrumu kristiešu, ne kristiešu viedokli vispār. Atcerēsimies, ka «svētā kara» ideja nāca no Rietumu krustnešiem,» vietnē «Facebook» rakstīja Nadžibs Georgs Avads. «Mēs, Tuvo Austrumu kristieši, ticam svētai pasaulei un līdzāspastāvēšanai.»

Kā ziņots, Krievijas ietekmīgā pareizticīgā baznīca, Maskavai sākot uzlidojumus Sīrijā, pauda tiem atbalstu, norādot, ka šī cīņa ir svēta.

«Cīņa ar terorismu ir svēta cīņa, un pašreiz mūsu valsts, iespējams, ir visaktīvākais spēks pasaulē cīņā ar to,» paziņoja pareizticīgās baznīcas sabiedrisko lietu departamenta vadītājs Vsevolods Čaplins.

Viņš uzsvēra, ka baznīca atbalsta Krievijas lēmumu izvietot gaisa spēkus Sīrijā, lai uzbruktu «Islāma valstij».

«Šis lēmums ir saskaņā ar starptautiskajām tiesībām, mūsu tautas mentalitāti un īpašo lomu, kāda mūsu valstij vienmēr bijusi Tuvajos Austrumos,» sacīja Čaplins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu