Foto: 45 tualetēs apkārt pasaulei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2,4 miljardiem cilvēku visā pasaulē nav piekļuves pienācīgiem sanitārajiem apstākļiem, un vairāk nekā miljards spiesti dabīgās vajadzības kārtot neatbilstošās vietās, pakļaujot sevi nopietnu slimību riskam, brīdināts ANO ziņojumā. Aģentūra «Reuters» apkopojusi 45 fotogrāfijas, kas ilustrē problēmas aktualitāti daudzās pasaules vietās.

Apvienoto Nāciju Organizācija sākusi kampaņu «Pasaules tualetes diena», kuras mērķis ir vērst uzmanību uz faktu, ka slikti sanitārie apstākļi palielina dažādu saslimšanu risku. Organizācija cer laika gaitā sanitāros apstākļus pasaulē uzlabot.

«Vienai no trīs sievietēm visā pasaulē trūkst piekļuves drošām tualetēm. Tā rezultātā viņām draud slimības, apkaunojošas situācijas un pat potenciāla vardarbība,» teikts ANO paziņojumā.

ANO arī uzsver: lai gan svaiga ūdens nodrošināšanas problēma visiem planētas iedzīvotājiem arvien sarūk, «slikta ekonomika un vāja infrastruktūra» nozīmē to, ka ik gadu miljoniem cilvēku, vairums no viņiem bērni, mirst no slimībām, kas saistītas ar sliktu sanitāro situāciju, nehigiēniskiem dzīves apstākļiem un tīra ūdens piegāžu trūkumu.

«Mums ir morāls pienākums izbeigt situāciju, ka dabīgās vajadzības tiek kārtotas atklātās vietās. Un mūsu pienākums ir nodrošināt, ka sievietēm un meitenēm nav uzbrukumu un izvarošanas riska tikai tāpēc vien, ka trūkst atbilstošu sanitāro ēku,» uzsvēra ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu