Afganistānā karadarbības dēļ bez mājām palikušo cilvēku skaits sasniedzis 1,2 miljonus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Afganistānā kopš 2012.gada dubultojies to cilvēku skaits, kuri karadarbības dēļ bijuši spiesti pamest savas mājas, sasniedzot 1,2 miljonus, otrdien paziņojusi starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija «Amnesty International».

Organizācija tajā vainoja valdības nevērību un starptautiskās sabiedrības uzmanības trūkumu.

«Kamēr pasaules uzmanība pārvirzījusies prom no Afganistānas, mēs riskējam aizmirst nožēlojamo stāvokli, kādā atrodas tie, kas pārdzīvojuši konfliktu,» norādīts «Amnesty International» ziņojumā.

«Pat aizbēgot no savām mājām, lai meklētu drošību, arvien lielāks skaits afgāņu vārgst drausmīgos apstākļos paši savā valstī un cīnās par izdzīvošanu, neredzot tam galu,» teikts ziņojumā.

Mierīgie iedzīvotāji arvien biežāk nonāk krustcelēs valdības konfliktā ar talibiem.

2016.gada aprīlī Afganistānā bija 1,2 miljoni cilvēku, kuri bijuši spiesti pamest savas mājas un meklēt patvērumu citviet valstī. 2012.gadā šādu cilvēku skaits bija ap 500 000.

Organizācija konstatējusi, ka nometnēs, kur šie cilvēki izmitināti, valda nožēlojami apstākļi. Bieži trūkst ūdens, pārtikas un nav nodrošināti veselības aprūpes pakalpojumi.

Kāda 50 gadus veca sieviete no šādas nometnes Herātā «Amnesty International» sacīja, ka labprātāk atrastos cietumā nekā nometnē, jo cietumā vismaz nebūtu jāuztraucas par pārtiku un pajumti.

«Amnesty International» aicināja Afganistānas valdību un starptautisko kopienu darīt vairāk, lai uzlabotu šo cilvēku dzīves apstākļus, pretējā gadījumā var būt par vēlu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu