Medicīnas brīnums: zīdainis ar ķermeņa apmatojumu un seksuālām dziņām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar neparastu gadījumu saskārušies ārsti Indijā. Nezināmu iemeslu dēļ tur kādam gadu vecam zīdainim konstatēts ķermeņa apmatojums un pilnībā attīstītas, vecumam neraksturīgas ģenitālijas. Pie tam vecāki sūdzējās, ka zīdainim esot arī aktīvas seksuālas dziņas un sācies balss lūzums, raksta «Daily Mail».

Pēc ilgām pārbaudēm, ārsti noskaidroja, ka zīdainim ir neparasti augsti testosterona rādītāji, kādi būtu raksturīgi 25 gadus vecam vīrietim.

Bērnam diagnosticēts agrīnās pubertātes sindroms.

Tomēr ārsti ir neziņā, kāpēc mazajam Akašam pubertāte un augsti testosterona rādītāji parādījušies jau tik agrīnā vecumā.

Vecāki sākuši ievērot, ka kaut kas nav tā, kā pienāktos, jau sešu mēnešu vecumā - ģenitālijas augušas arvien lielākas, lai gan zēns pats palicis zīdaiņa augumā.

«Mēs sākumā domājām, ka viņš vienkārši ir savam vecumam neparasti liels, tāpēc pie ārsta viņu nevedām. Taču gada vecumā bija acīm redzams, ka kaut kas nav kārtībā,» anonīmi kādam Indijas laikrakstam stāsta zēna māte.

Pie tam bērns kļuvis neparasti stiprs, un vecāki teicās esam nespējīgi viņu pat savaldīt.

Ārstu bažas tagad saistītas ar to, ka neparasto fizioloģisko pārmaiņu rezultātā varētu apstāties Akaša augšana un viņš varētu palikt 90 centimetru - 1,2 metru augumā.

Ārsti zēnam tagad sākuši dot medikamentus, kas simptomus atvieglotu - vismaz līdz vecumam, kad viņš būs gana pieaudzis, lai savu stāvokli apzinātos.

Agrīnās pubertātes sindroms ir reta parādība. Līdz šim agrīnākais gadījums fiksēts 1939. gadā Peru, kad kāda piecus gadus un septiņus mēnešus veca meitenīte laida pasaulē bērnu. Viņas vecāki uzskatījuši, ka pie bērna augošā vēdera vainojams uzturs vai arī kādas medicīniskas problēmas. Kad meitenīte galu galā tika nogādāta pie ārsta, līdz dzemdībām bija atlicis tikai mēnesis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu