Sieviete tiešraidē Facebook pārraida sava policistu sašautā drauga nāvi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr ASV turpinās protesti pret policijas brutalitāti un pārmērīgu spēka lietošanu saistībā ar incidentu Luiziānas štatā, ASV pāršalkusi informācija par vēl vienu līdzīgu incidentu Minesotas štatā, ziņo BBC. Tur kāda sieviete tiešraidē Facebook pārraidījusi sava policistu sašautā drauga nāvi.

Sieviete apgalvo, ka viņas draugs, ar kuru kopā viņa braukusi mašīnā, tika sašauts brīdī, kad sniedzās pēc saviem dokumentiem.

Draudzene notiekošo filmējusi telefonā un tiešraidē pārraidījusi Facebook.

Pirms tika sašauts, vīrietis policistam paziņojis, ka viņam ir ieroču nēsāšanas licence un viņam līdzi ir ierocis.

«Ser, jūs viņam iešāvāt četras lodes. Viņš tikai sniedzās pēc savas licences un dokumentiem, ser,» video dzirdams sievietes teiktais. Viņa arī dzirdama lūdzoties draugu, lai tas viņu nepamet un nemirst.

ASV mediji informē, ka incidenta brīdī automašīnā atradusies arī sievietes mazgadīgā meita.

Policija informē, ka incidentā iesaistītais policists uz izmeklēšanas laiku atstādināts no pienākumu pildīšanas. Automašīna tikusi apturēta, jo tai nedega viena no aizmugurējām lampām.

Nošautā vīrieša radinieki ir pārliecināti, ka policisti viņu automātiski uzskatīja par potenciālu noziedznieku, tikai tāpēc vien, ka viņš ir tumšādains.

ASV jau otro nakti turpinājās protesti saistībā ar 37 gadus vecā piecu bērnu tēva Altona Sterlinga nāvi, kurš mira no policista raidītas lodes. Policijas darbinieki viņu pievārēja un sašāva sešas reizes. Vīrietim kabatā pēc tam tika atrasts šaujamierocis, taču viņa rokas sašaušanas brīdī bija tukšas. Protestos piedalījās simtiem cilvēku. Amerikā jau ilgstoši norisinās diskusijas par pārmērīgu spēka lietošanu tieši pret tumšādainajiem valsts iedzīvotājiem, un policija iesaistīta vairākos skandālos par letāla spēka lietošanu pret aizturamajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu