Polijas ministrs kritizē Vācijas egoismu ārpolitikas veidošanā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis piektdien intervijā ziņu aģentūrai DPA kritizējis Vācijas egoismu ārpolitikas veidošanā.

«Mēs bieži jūtam, ka viņi dzenas pēc saviem mērķiem. Protams, katrai valstij ir šādas tiesības, bet mēs līdz zināmai pakāpei sagaidām gatavību uz kompromisu konkrētos jautājumos,» runājot par Vāciju, sacīja Vaščikovskis.

Merkelei piektdien Varšavā paredzēta tikšanās ar Višegrādas grupas valstīm Poliju, Čehiju, Slovākiju un Ungāriju, un apspriežamo jautājumu vidū, domājams, būs imigrācija un Krievijas loma.

Kā piemēru Berlīnes tendencei sevi likt pirmajā vietā, Vaščikovskis minēja plānoto zemūdens Baltijas jūras gāzes vadu starp Vāciju un Krieviju, ko asi kritizējušas Austrumeiropas valstis.

Vaščikovskis uzskata, ka šis projekts kaitējis Eiropas solidaritātei.

Merkeles vizīte Varšavā ir daļa no kancleres centieniem nolīdzināt nesaskaņas starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vadītājiem pirms septembrī gaidāmā ES samita bez Lielbritānijas piedalīšanās.

Plānots, ka līdz nedēļas beigām Merkele būs tikusies ar 15 valdību vadītājiem.

Merkele ir sastapusies ar spēcīgu pretestību no Višegrādas un Baltijas valstīm savos aicinājumos ieviest obligātu kvotu sistēmu patvēruma meklētāju pārdalei starp ES dalībvalstīm.

Merkelei piektdien paredzēta tikšanās arī ar Polijas premjerministri Beātu Šidlo, kuras valdībai pasliktinājušās attiecības ar Briseli saistībā ar pretrunīgi vērtētajām reformām Polijas tiesu sistēmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu