Aizkustinošs un skaudrs stāsts par identiskajiem dvīņiem ar retu slimību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ādams un Neils Pīrsoni no Lielbritānijas ir identiskie dvīņi. Viņiem maziem esot, abi izskatījās teju pilnīgi vienādi, taču tad savas korekcijas ieviesa reta ģenētiska saslimšana. Ādamam saslimšana izpaužas ar audzējiem, kas izkropļojuši viņa seju. Savukārt Neils cieš no atmiņas zudumiem. Brāļi nesen piedalījās BBC dokumentālajā pārraidē «Horizon», vēloties vairot izpratni par abu saslimšanu - neirofibromatozi.

Dvīņu vecāki pirms dzemdībām par dēlu saslimšanu neko nezināja. Slimība par sevi sāka liecināt, kad tuvojās dvīņu piektā dzimšanas diena.

Māte stāsta, ka pirms dzimšanas dienas dēls Ādams paklupa un sasita galvu. Dēlam pierē radās puns, kurš tā arī nekad vairs neuzsūcās.

Neirofibromatozei ir raksturīga liela skaita labdabīgu audzēju rašanās. Ādama seja audzēju dēļ tagad ir pilnīgi deformēta. Audzēji ir arī citās viņa ķermeņa daļās, taču visizteiktāk izpaužas tieši sejā.

Otrs brālis neirofibromatozes ietekmē cieš no epilepsijas un atmiņas zudumiem. Lai gan mazotnē brāļus nevarēja vienu no otra atšķirt, tagad slimības ietekmē abu izskats ir krasi atšķirīgs.

Ādamam, kurš tagad ir 31 gadu vecs, dzīves laikā veiktas 33 operācijas. Viņš cieš arī no redzes problēmām - Ādams redz tikai ar vienu aci, taču arī veselā acs īsti labi nerāda.

BBC dokumentālajā pārraidē Ādams runā arī par savu bērnību, atceroties, ka bieži izskata dēļ ticis apsmiets. Taču smagā slimība viņu nav sagrāvusi, un vīrietis veiksmīgi absolvējis universitāti un veiksmīgi darbojies televīzijā un kā aktieris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu