Nopludināti dokumenti: Soross tērējis simtiem tūkstošus eiro «bēgļu idejas» popularizēšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No miljardiera Džordža Sorosa «Open Society Foundation» nopludināti dokumenti turpina atklāt, cik lielā mērā Sorosa grupa ietekmējusi politisko reakciju uz Eiropas Bēgļu krīzi. «Open Society Foundation» iekšējie dokumenti liecina, ka 2016. gada martā fonds iedalījis 600 000 ASV dolārus, lai lobētu bēgļu atbalsta pasākumus Eiropas mērogā, raksta «The Daily Caller».

Fonda Eiropas reģionālais direktors Džordi Vaguers apstiprināja 600 000 ASV dolāru piešķiršanu priekšlikumu paketei ar nosaukumu «Stāšanās pretī pret migrantiem vērstajai retorikai un toksiskajai publiskajai informācijai par migrāciju Eiropā».

Saskaņā ar nopludinātajiem dokumentiem, puse šīs summas tērēta lobēšanas darbam.

Nauda nākusi no Sorosa grupas «Eiropas rezerves fonda». Apstiprinātā priekšlikuma aprakstā teikts, ka varētu tikt rasti papildu finanšu līdzekļi, lai apkarotu «ksenofobisku attieksmi Eiropā», virzītu politisko fonu pretī bēgļu uzņemšanas atbalstošākai pozīcijai, kā arī radītu «progresīvāku pieeju» migrācijai un patvēruma piešķiršanas politikai.

Nopludinātajos dokumentos teikts, ka radusies «iepriekš neparedzēta vajadzība» līdzekļu iedalīšanai, jo 2015. gada teroristu uzbrukums Parīzē mazinājis simpātijas pret bēgļiem.

«Debates par migrāciju Eiropā kļuvušas arvien pret migrantiem noskaņotākas gan politiskajā, gan sabiedriskajā līmenī. 2015. gadā lielā bēgļu skaita ierašanās un novembra teroristu uzbrukums Parīzē lielā mērā sagrāvuši līdzjūtību pret bēgļiem, kas bija jūtama togad iepriekš,» teikts dokumentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu