Jau tuvākajās desmitgadēs būšot nopērkams bezpaģiru alkohols

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir atklāts jauns sintētiskā spirta veids, kas varētu ļaut cilvēkiem izbaudīt alkohola pozitīvos efektus, bet neizraisītu paģiras, raksta «The Independent». Arī sintētiskā spirta veids varēšot izraisīt eiforiju un dot atslābinošo efektu, kādu, piemēram, dod daži kausi alus.

Šā spirta veida izgudrotājs profesors Deivids Nats apgalvo, ka jaunā viela «alkosynth» veidota tā, lai radītu parastā alkohola pozitīvo ietekmi, bet neizraisītu tādus blakusefektus kā sausums mutē, nelabums un galvassāpes.

Viņš arī informē, ka jau ir patentējis 90 dažādus «alkosynth» veidus un ka divi no tiem jau tiek testēti, lai sāktu ražot vairumtirdzniecībā.

Nats cer, ka līdz 2050. gadam «alkosynth» alkoholiskie dzērieni ierastos alkohola veidus varētu aizstāt pilnībā.

«To garšas būs dažādas, piemēram, tādas kā viskijam un džinam.

Tos varēs jaukt ar citiem dzērieniem un izbaudīt, nebojājot aknas vai sirdi,» saka Nuts.

Lai iegūtu «alkosynth», tika pētīta dažādu vielu ietekme uz smadzeņu darbību. Mēģinot panākt tādu pašu reakciju, kā no parastā alkohola, Nuts un viņa komanda radījuši «narkotisku vielu», kas neesot kaitīga, bet kuras ietekme tikai atdarinot alkohola pozitīvo ietekmi uz cilvēka ķermeni un smadzenēm.

«Mēs daudz zinām par alkohola ietekmi uz smadzeņu darbību, jo pēdējo 30 gadu laikā tas ir ticis kārtīgi izpētīts. Mēs esam atklājuši, kuras smadzeņu daļas ir atbildīgas par pozitīvo alkohola ietekmi, un tādējādi esam iemācījušies tās stimulēt, neaizskarot tās smadzeņu daļas, kas atbild par slikto alkohola ietekmi,» apgalvo Nuts.

«Alkosynth» radītāji ir pārliecināti, ka bezpaģiru alkohols varētu uzlabot sabiedrības veselību, jo pēc smēķēšanas un aptaukošanās dzeršana ir nākamais lielākais saslimšanas riska faktors.

Nats cer, ka alkohola industrija neliks šķēršļus bezpaģiru alkoholam un ka netiks pieņemti likumi, kas sintētisko alkoholu aizliegtu. Tikmēr Lielbritānijas Veselības ministrija apgalvo, ka vēl ir par agru spriest, vai jaunatklātais alkohola veids tiešām ir labāks.

Bezpaģiru alkohola iedarbība ilgstot dažas stundas, tāpat kā parastajam alkoholam. Nats un viņa komanda gan vēl tikai pētot, kādu ietekmi atstāj pārāk liela sintētiskā alkohola daudzuma patērēšana, tomēr, pēc viņa vārdiem, tas esot drošāk nekā pārlieku lielā daudzumā patērēt tradicionālos alkohola veidus.

Zinātnieki uz sintētisko alkoholu liek lielas cerības, norādot, ka šīs nozares darboņi cenšoties panākt to pašu, ko elektronisko cigarešu izgudrotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu