Malta noraida Krievijas karakuģu iespējamo piestāšanu tās ostā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ceļā uz Sīriju esošie Krievijas karakuģi nepiestās Maltā, lai uzpildītu degvielu, atsaucoties uz valsts ārlietu ministru, ceturtdien ziņo laikraksts «Times of Malta».

Tomēr Maltas ārlietu ministrs Džordžs Vells laikrakstam neatklāja, vai Krievija vispār ir lūgusi atļauju tās karakuģiem piestāt Maltā, un, ja ir lūgusi, tad pamatojoties uz ko šis lūgums noraidīts.

Aktīvistu tīmekļa vietne «www.avaaz.org» ziņo, ka Krievijas karakuģi un zemūdenes, kas ir ceļā uz Sīriju, visticamāk, lūgs Maltu ļaut tiem uzpildīt degvielu tās ostā.

Tīmekļa vietne vēstīja, ka Krievijas kuģiem jau liegts uzpildīties Spānijas teritorijās.

«Steidzami jāinformē Maltas valdība, ka mēs nevēlamies tikt iesaistīti kara noziegumos un pieprasām, lai viņi aizliedz iebraukšanu,» ziņoja «www.avaaz.org».

Vietne «www.avaaz.org» uzsvēra, ka Maltai vajadzētu mēģināt apturēt slepkavošanu, nevis pelnīt naudu no tās.

Petīcijā Maltas valdībai «www.avaaz.org» aktīvisti norādīja, ka Krievijas karakuģi ved ieročus un lidmašīnas, kas var tikt izmantotas, lai spridzinātu Sīrijas slimnīcas un skolas.

Tīmekļa vietne vēsta, ka, kopš Krievija okupēja Krimu, krievu karakuģi piestājuši Maltā 2014.gadā un 2015.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu