Iznācis «Charlie Hebdo» pirmais numurs vācu valodā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Franču satīriskais žurnāls «Charlie Hebdo», kas pagājušā gada janvārī tika pakļauts islāma ekstrēmistu slepkavnieciskam uzbrukumam, ceturtdien laidis klajā vācu versiju, pirmā numura karikatūrā «nosēdinot» Vācijas kancleri Angelu Merkeli uz tualetes poda.

Sākotnējā vācu valodas izdevuma tirāža būs 200 000. Tā saturs pamatā sastāvēs no tulkotiem franču žurnālā esošiem rakstiem un karikatūrām, taču redakcija vēlas organizēt arī oriģināla vācu satura veidošanu.

Tā dēvētais «Charlie Hebdo» izdzīvotāju numurs, kas iznāca nedēļu pēc slaktiņa, Vācijā tika pārdots 70 000 eksemplāru, bet parastos žurnāla numurus franču valodā katru nedēļu Vācijā iegādājas aptuveni 1000 cilvēku.

«Charlie Hebdo» savā tīmekļa vietnē daļu sava satura jau piedāvā arī angļu valodā. Kopumā žurnāls kioskos katru nedēļu tiek pārdots aptuveni 60 000 eksemplāru, bet vēl 50 000 tiek piegādāti abonentiem.

Uz «Charlie Hebdo» vācu versijas pirmā numura vāka nokļuvis Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen», kura reputāciju iedragājis kaitīgo izmešu datu falsificēšanas skandāls, kā arī Merkele, kas attēlota guļam uz hidrauliskā pacēlāja. Komentārā lasāms, ka ar «jaunām izplūdes caurulēm» Merkele spēs nokalpot vēl četrus gadus.

Vācijas mediji «Charlie Hebdo» iznākšanu vācu valodā novērtējuši pozitīvi, atzīstot to par labu papildinājumu «Titanic» un «Eulenspiegel», kas ir divi vadošie Vācijas satīras žurnāli.

Foto: AFP/LETA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu