EK delegācijas vadītājs: Vienošanās par Lielbritānijas izstāšanos no ES jāpanāk līdz 2018.gada oktobrim

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisijas (EK) delegācijas vadītājs sarunām ar Lielbritāniju Mišels Barnjē otrdien paziņojis, ka vienošanās par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jāpanāk līdz 2018.gada oktobrim.

«Laika būs maz. Skaidrs, ka reālais sarunu periods būs mazāks nekā divi gadi,» pirmajā preses konferencē kopš stāšanās amatā paziņoja Barnjē.

Ja Lielbritānija sāks izstāšanās procesu 2017.gada martā, kā tiek gaidīts, tad vienošanās būs jāpanāk līdz 2018.gada oktobrim, lai to paspētu izvirzīt cauri Eiropas Parlamentam līdz 2019.gada martam.

Pēc Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanas Briselei un Londonai būs divi gadi, lai vienotos par izstāšanās noteikumiem. Šo termiņu var pagarināt, ja tam piekritīs visas 28 ES dalībvalstis.

Barnjē, kurš apmeklējis 18 ES valstis un līdz janvāra beigām plāno apmeklēt pārējās, izņemot Lielbritāniju, paziņoja, ka ES ir gatava Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanai.

«Saglabājiet mieru un vienojieties,» sacīja Barnjē.

Lielbritānijas vēlētāji referendumā jūnijā nobalsoja par aiziešanu no ES, bet oficiālo izstāšanās procesu Londona vēl nav sākusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu